Haglundse exostose, achillespees, slijmbeursontsteking Deel 2

De laatste jaren heb ik uit heel het land vragen gekregen of ik mensen kon helpen met hun klachten en of ik inmiddels weer klachtenvrij ben. Nou hier komt mijn succesvolle vervolg!

Een aantal jaar geleden dacht ik dat ik de oplossing voor mijn klachten had gevonden. Sinds ca. 2010 had ik in toenemende mate last van pijn in mijn hak, uitstralend naar mijn voet en onderbeen. Ik kon een stukje hardlopen, maar moest dit bekopen met een week pijn en veel stijfheid. Ik had al vanalles geprobeerd: steunzolen, oefeningen, shockwave, maar niets hielp. In december 2020 zat ik bij de orthopeed om de behandeling te bespreken. Op de MRI was te zien dat er sprake was van een haglundse exostose, een slijmbeursontsteking (bursitis), een ontsteking van de achillespees (insertietendopathie) en zelfs een scheurtje in de achillespees. Ik kon geopereerd worden, maar voor de revalidatie moest ik rekenen op een periode van 6-9 maanden en ik kreeg geen garantie dat het probleem opgelost zou worden. 

Tijdens de verdieping van mijn kennis als fysiotherapeut deed ik een cursus orthomoleculaire voeding en volgde ik de 6 domeinen cursus om het herstelvermogen van je lichaam te kunnen verbeteren. In het jaar 2021 ben ik hiermee aan de slag gegaan en dat heeft er toe geleid dat ik me niet hoefde te laten opereren en nu weer helemaal pijnvrij ben en weer in opbouw ben voor een halve marathon en weer 12 km kan hardlopen.

Ben jij ook benieuwd of ik jou kan helpen, vul het formulier met jouw vraag of maak een afspraak: Online afspraak maken

Afspraken kunnen ook online plaatsvinden en worden dan ook vergoed door je zorgverzekeraar, als ik daar een contract mee heb.

Lees meer »

6 Domeinen Opleiding

Yvonne en Dorien zijn gestart met de 6 Domeinen opleiding bij Physis Academy. Het zelfherstellend vermogen van je lichaam (vitaliteit) wordt bepaald door de 6 domeinen: Immuunsysteem, voeding, slaap, stress, ademhaling en beweging. Als deze domeinen niet in balans zijn, kunnen er klachten ontstaan of voel je je vermoeid, je valt niet af of je blessures herstellen niet. Wij zullen bij de intake informeren naar de 6 domeinen en kijken waar we jou herstellend vermogen het beste kunnen aanspreken en ondersteunen, zodat je klachten verminderen.

Het Vitaliteitsprogramma zijn we aan het ontwikkelen, maar als je al meer informatie of een afspraak wilt, kun je het contactformulier hieronder invullen 

Lees meer »

Afscheid Remco

Helaas is Remco Larooij per 1-7-2021 gestopt met werken bij ons in de praktijk. Gedurende 3 jaar was Remco een fijne collega en was het prettig met hem samen te werken. Toen Remco bij mij begon, wisten we allebei dat hij zou vertrekken, zodra zijn eigen fysiotherapie praktijk voldoende gegroeid was. En dit moment kwam afgelopen maanden, waardoor hij in Amersfoort is gestopt. We zullen de overleg momentjes samen en de collegiale samenwerking missen en wensen hem veel succes toe in zijn eigen praktijk!

Lees meer »

Core stability training, maar dan anders met de OOV

Heb je last van een chronische blessure? 

Merk je dat je vaak aan dezelfde zijde geblesseerd raakt? 

Merk je verschil in stabiliteit op je linker- of rechterbeen?

Dan is de OOV training wellicht iets voor jou!

Terwijl je ligt op de OOV, wordt je wervelkolom op een natuurlijke manier ondersteund, maar de OOV zelf is instabiel. Met de verschillende oefeningen moeten je stabiliserende core spieren aan het werk. Je lichaam gaat nieuwe strategieën ontwikkelen om de balans te vinden op de OOV. De motorische controle (de samenwerking tussen het zenuwstelsel en het bewegingsapparaat) verbetert en dit gaat je helpen in je sportprestatie en in je bewegingen in het dagelijks leven, waardoor je klachten kunnen verminderen.

Wil je weten wat de OOV voor jou en jouw klachten kan betekenen, maak dan een afspraak bij Yvonne, onze OOV specialist

Lees meer »

5 Jaar bestaan

Deze week bestaat de praktijk 5 jaar! 

Wat is er veel veranderd in deze tijd: begonnen in Soest, verder gegroeid bij A-Dance aan de Astronaut en nu sinds 2 maanden in ons eigen pand aan de Ruimtesonde. Eerst in mijn eentje, na 2,5 jaar de prettige samenwerking met Remco en sinds kort met Yvonne en Charissa. Met dit team hopen we de praktijk verder uit te bouwen naar een mooie praktijk, waar de nadruk blijft liggen op persoonlijke aandacht en kwalitatief goede fysiotherapie.

Lees meer »

Wij zijn open ondanks de lockdown

Wij zijn open tot de kerstdagen en hebben nog een aantal plekjes beschikbaar voor fysiotherapie afspraken. Ook is het mogelijk bij ons om individueel gebruik te maken van onze trainingsruimte. Je maakt hiervoor een afspraak en hebt de trainingsruimte voor jezelf! Kosten hiervoor zijn € 75,-voor 12 keer.

Lees meer »

Verhuisd!

Op 2 november hebben we onze eerste cliënten mogen ontvangen aan de Ruimtesonde. We beschikken hier over een eigen trainingsruimte, 2 behandelkamers en daarnaast wordt 1 kamer verhuurd aan sportmasseur Gilbert Mackaaij en Janneke Mulderij, podotherapeut bij Novomotion is een dagdeel aanwezig. Voor één kamer wordt nog een nieuwe huurder gezocht.

Lees meer »

Verhuisbericht

Verhuizing per 1 november 2020

Vanaf 1 november is ons nieuwe adres: Ruimtesonde 7, 3824 MZ te Amersfoort. Dit is ook in Calveen, aan de rand van Nieuwland, achter de tennisbanen en voetbalvelden. We hebben hier 2 behandelkamers en een ruimte trainingsruimte.

Vooral de trainingsruimte willen we optimaal gaan inzetten. Dit betekent dat een afspraak om te trainen niet meer dezelfde tijd heeft als een fysiotherapeutische zitting (30 minuten), maar dat je gebruik maakt van de ruimte, zolang jij nodig hebt voor je oefeningen. Voor een training wacht je ook niet in de hal, maar je gaat direct actief aan de slag met je oefeningen of met een warming up op 1 van de cardio-apparaten.

Lees meer »

Nieuwe praktijk!

Over een kleine maand zullen we verhuizen naar een ander adres: Ruimtesonde 7. Hier zullen we beschikken over een eigen oefenzaal en 3 behandelkamers. Daarnaast zullen we de samenwerking met andere hulpverleners intensiveren. Op 5 oktober is sportmasseur en coach Gilbert Mackaaij gestart. Per 1 november zal ook podotherapie binnen onze praktijk aangeboden worden.

Op dit moment wordt er hard gewerkt om onze nieuwe praktijkruimte gereed te maken. We zullen jullie op de hoogte houden van de ontwikkelingen.

Lees meer »

Cursus krachttraining en Coördinatie afgerond

Goed leren bewegen is NIET de juiste oplossing selecteren, maar afleren van de niet geschikte beweegoplossingen. Doordat de omgeving waarin we bewegen continue anders is en omdat ons lichaam ook niet constant is, moeten we hier tijdens trainen op inspelen door zo veel mogelijk gevarieerd te trainen. De aansturing van bewegingen komt niet alleen vanuit ons brein, maar ook vanuit ons spier-skeletstelsel. Juist in de sportbeweging, die meestal heel snel verloopt, waardoor ons brein te traag is de beweging aan te sturen, is het belangrijk om goed met variaties te kunnen omgaan en steeds op een andere manier te trainen. Zo trainden wij al met ons eigen lichaamsgewicht en losse gewichten, maar daar zijn tegenwoordig ook aquabags bijgekomen. Aquabags zijn zakken die voor de helft gevuld zijn met water en voor de helft met lucht. Het boven je hoofd stabiel houden van een aquabag vraagt meer van ons lichaam op het gebied van stabiliteit dan een stabiel gewicht dat dichtbij het lichaam wordt gehouden. Ons lichaam leert hier meer van, doordat een leereffect langer blijft hangen. Zowel Dorien als Remco werken vanuit dit Motorisch Leermodel.

Lees meer »

Praktijk gaat weer open!

We hebben groen licht gekregen om de fysiotherapeutische zorg weer beperkt op te starten. Dit houdt in dat we open zijn voor medisch noodzakelijke zorg en dat we veiligheids- en hygiëneregels in acht moeten nemen. We werken nog met aangepaste openingstijden. Cliënten die al in behandeling waren, worden als eerste in staat gesteld om een afspraak te maken en daarna volgen nieuwe aanmeldingen. We proberen de afstand van 1,5 meter zoveel mogelijk te bewaren. Dit gaat het makkelijkst met oefentherapie (eventueel buiten), waar dus onze voorkeur ligt. We blijven de behandeling ook voortzetten d.m.v. video-consulten.


Het is mogelijk om een afspraak te maken als jij je gezond voelt en als jij (OF een huisgenoot) nu of de afgelopen 24 uur géén last hebt (gehad) van één van onderstaande COVID-19 symptomen:
- (milde) neusverkoudheid
- Hoesten
- Benauwdheid
- Koorts
- Diarree


Wanneer jij of een huisgenoot -na het maken van de afspraak- alsnog één van deze symptomen hebt, willen we je vragen de afspraak af te zeggen.


Tijdens de afspraak, dien je je te houden aan onderstaande hygiëne regels:
- Kom alleen
- Direct bij binnenkomst handen wassen, met zeep, in de loungeruimte (rechtsaf)
- Zelf meenemen van een badlaken/matrasovertrek die de gehele behandelbank bedekt
- We schudden geen handen
- Wij openen en sluiten de deur van de behandelkamer
- De kleedkamers zijn niet in gebruik, dus kleed je thuis alvast om
- Gebruik het toilet zo min mogelijk
- Kom op tijd, maar niet te vroeg
- Hou 1,5 meter afstand
- In de oefenzaal maak je na gebruik de materialen schoon


Wij mogen behandelen zonder persoonlijke beschermingsmiddelen, maar hebben wel handschoenen en een mondmasker tot onze beschikking, wat we bij twijfel of als jij dat als cliënt wenst, kunnen gebruiken.

Lees meer »

Haglundse exostose, achillespees, slijmbeursontsteking Deel 2

De laatste jaren heb ik uit heel het land vragen gekregen of ik mensen kon helpen met hun klachten en of ik inmiddels weer klachtenvrij ben. Nou hier komt mijn succesvolle vervolg!

Een aantal jaar geleden dacht ik dat ik de oplossing voor mijn klachten had gevonden. Sinds ca. 2010 had ik in toenemende mate last van pijn in mijn hak, uitstralend naar mijn voet en onderbeen. Ik kon een stukje hardlopen, maar moest dit bekopen met een week pijn en veel stijfheid. Ik had al vanalles geprobeerd: steunzolen, oefeningen, shockwave, maar niets hielp. In december 2020 zat ik bij de orthopeed om de behandeling te bespreken. Op de MRI was te zien dat er sprake was van een haglundse exostose, een slijmbeursontsteking (bursitis), een ontsteking van de achillespees (insertietendopathie) en zelfs een scheurtje in de achillespees. Ik kon geopereerd worden, maar voor de revalidatie moest ik rekenen op een periode van 6-9 maanden en ik kreeg geen garantie dat het probleem opgelost zou worden. 

Tijdens de verdieping van mijn kennis als fysiotherapeut deed ik een cursus orthomoleculaire voeding en volgde ik de 6 domeinen cursus om het herstelvermogen van je lichaam te kunnen verbeteren. In het jaar 2021 ben ik hiermee aan de slag gegaan en dat heeft er toe geleid dat ik me niet hoefde te laten opereren en nu weer helemaal pijnvrij ben en weer in opbouw ben voor een halve marathon en weer 12 km kan hardlopen.

Ben jij ook benieuwd of ik jou kan helpen, vul het formulier met jouw vraag of maak een afspraak: Online afspraak maken

Afspraken kunnen ook online plaatsvinden en worden dan ook vergoed door je zorgverzekeraar, als ik daar een contract mee heb.

Lees meer »

6 Domeinen Opleiding

Yvonne en Dorien zijn gestart met de 6 Domeinen opleiding bij Physis Academy. Het zelfherstellend vermogen van je lichaam (vitaliteit) wordt bepaald door de 6 domeinen: Immuunsysteem, voeding, slaap, stress, ademhaling en beweging. Als deze domeinen niet in balans zijn, kunnen er klachten ontstaan of voel je je vermoeid, je valt niet af of je blessures herstellen niet. Wij zullen bij de intake informeren naar de 6 domeinen en kijken waar we jou herstellend vermogen het beste kunnen aanspreken en ondersteunen, zodat je klachten verminderen.

Het Vitaliteitsprogramma zijn we aan het ontwikkelen, maar als je al meer informatie of een afspraak wilt, kun je het contactformulier hieronder invullen 

Lees meer »

Afscheid Remco

Helaas is Remco Larooij per 1-7-2021 gestopt met werken bij ons in de praktijk. Gedurende 3 jaar was Remco een fijne collega en was het prettig met hem samen te werken. Toen Remco bij mij begon, wisten we allebei dat hij zou vertrekken, zodra zijn eigen fysiotherapie praktijk voldoende gegroeid was. En dit moment kwam afgelopen maanden, waardoor hij in Amersfoort is gestopt. We zullen de overleg momentjes samen en de collegiale samenwerking missen en wensen hem veel succes toe in zijn eigen praktijk!

Lees meer »

Core stability training, maar dan anders met de OOV

Heb je last van een chronische blessure? 

Merk je dat je vaak aan dezelfde zijde geblesseerd raakt? 

Merk je verschil in stabiliteit op je linker- of rechterbeen?

Dan is de OOV training wellicht iets voor jou!

Terwijl je ligt op de OOV, wordt je wervelkolom op een natuurlijke manier ondersteund, maar de OOV zelf is instabiel. Met de verschillende oefeningen moeten je stabiliserende core spieren aan het werk. Je lichaam gaat nieuwe strategieën ontwikkelen om de balans te vinden op de OOV. De motorische controle (de samenwerking tussen het zenuwstelsel en het bewegingsapparaat) verbetert en dit gaat je helpen in je sportprestatie en in je bewegingen in het dagelijks leven, waardoor je klachten kunnen verminderen.

Wil je weten wat de OOV voor jou en jouw klachten kan betekenen, maak dan een afspraak bij Yvonne, onze OOV specialist

Lees meer »

5 Jaar bestaan

Deze week bestaat de praktijk 5 jaar! 

Wat is er veel veranderd in deze tijd: begonnen in Soest, verder gegroeid bij A-Dance aan de Astronaut en nu sinds 2 maanden in ons eigen pand aan de Ruimtesonde. Eerst in mijn eentje, na 2,5 jaar de prettige samenwerking met Remco en sinds kort met Yvonne en Charissa. Met dit team hopen we de praktijk verder uit te bouwen naar een mooie praktijk, waar de nadruk blijft liggen op persoonlijke aandacht en kwalitatief goede fysiotherapie.

Lees meer »

Wij zijn open ondanks de lockdown

Wij zijn open tot de kerstdagen en hebben nog een aantal plekjes beschikbaar voor fysiotherapie afspraken. Ook is het mogelijk bij ons om individueel gebruik te maken van onze trainingsruimte. Je maakt hiervoor een afspraak en hebt de trainingsruimte voor jezelf! Kosten hiervoor zijn € 75,-voor 12 keer.

Lees meer »

Verhuisd!

Op 2 november hebben we onze eerste cliënten mogen ontvangen aan de Ruimtesonde. We beschikken hier over een eigen trainingsruimte, 2 behandelkamers en daarnaast wordt 1 kamer verhuurd aan sportmasseur Gilbert Mackaaij en Janneke Mulderij, podotherapeut bij Novomotion is een dagdeel aanwezig. Voor één kamer wordt nog een nieuwe huurder gezocht.

Lees meer »

Verhuisbericht

Verhuizing per 1 november 2020

Vanaf 1 november is ons nieuwe adres: Ruimtesonde 7, 3824 MZ te Amersfoort. Dit is ook in Calveen, aan de rand van Nieuwland, achter de tennisbanen en voetbalvelden. We hebben hier 2 behandelkamers en een ruimte trainingsruimte.

Vooral de trainingsruimte willen we optimaal gaan inzetten. Dit betekent dat een afspraak om te trainen niet meer dezelfde tijd heeft als een fysiotherapeutische zitting (30 minuten), maar dat je gebruik maakt van de ruimte, zolang jij nodig hebt voor je oefeningen. Voor een training wacht je ook niet in de hal, maar je gaat direct actief aan de slag met je oefeningen of met een warming up op 1 van de cardio-apparaten.

Lees meer »

Nieuwe praktijk!

Over een kleine maand zullen we verhuizen naar een ander adres: Ruimtesonde 7. Hier zullen we beschikken over een eigen oefenzaal en 3 behandelkamers. Daarnaast zullen we de samenwerking met andere hulpverleners intensiveren. Op 5 oktober is sportmasseur en coach Gilbert Mackaaij gestart. Per 1 november zal ook podotherapie binnen onze praktijk aangeboden worden.

Op dit moment wordt er hard gewerkt om onze nieuwe praktijkruimte gereed te maken. We zullen jullie op de hoogte houden van de ontwikkelingen.

Lees meer »

Cursus krachttraining en Coördinatie afgerond

Goed leren bewegen is NIET de juiste oplossing selecteren, maar afleren van de niet geschikte beweegoplossingen. Doordat de omgeving waarin we bewegen continue anders is en omdat ons lichaam ook niet constant is, moeten we hier tijdens trainen op inspelen door zo veel mogelijk gevarieerd te trainen. De aansturing van bewegingen komt niet alleen vanuit ons brein, maar ook vanuit ons spier-skeletstelsel. Juist in de sportbeweging, die meestal heel snel verloopt, waardoor ons brein te traag is de beweging aan te sturen, is het belangrijk om goed met variaties te kunnen omgaan en steeds op een andere manier te trainen. Zo trainden wij al met ons eigen lichaamsgewicht en losse gewichten, maar daar zijn tegenwoordig ook aquabags bijgekomen. Aquabags zijn zakken die voor de helft gevuld zijn met water en voor de helft met lucht. Het boven je hoofd stabiel houden van een aquabag vraagt meer van ons lichaam op het gebied van stabiliteit dan een stabiel gewicht dat dichtbij het lichaam wordt gehouden. Ons lichaam leert hier meer van, doordat een leereffect langer blijft hangen. Zowel Dorien als Remco werken vanuit dit Motorisch Leermodel.

Lees meer »

Praktijk gaat weer open!

We hebben groen licht gekregen om de fysiotherapeutische zorg weer beperkt op te starten. Dit houdt in dat we open zijn voor medisch noodzakelijke zorg en dat we veiligheids- en hygiëneregels in acht moeten nemen. We werken nog met aangepaste openingstijden. Cliënten die al in behandeling waren, worden als eerste in staat gesteld om een afspraak te maken en daarna volgen nieuwe aanmeldingen. We proberen de afstand van 1,5 meter zoveel mogelijk te bewaren. Dit gaat het makkelijkst met oefentherapie (eventueel buiten), waar dus onze voorkeur ligt. We blijven de behandeling ook voortzetten d.m.v. video-consulten.


Het is mogelijk om een afspraak te maken als jij je gezond voelt en als jij (OF een huisgenoot) nu of de afgelopen 24 uur géén last hebt (gehad) van één van onderstaande COVID-19 symptomen:
- (milde) neusverkoudheid
- Hoesten
- Benauwdheid
- Koorts
- Diarree


Wanneer jij of een huisgenoot -na het maken van de afspraak- alsnog één van deze symptomen hebt, willen we je vragen de afspraak af te zeggen.


Tijdens de afspraak, dien je je te houden aan onderstaande hygiëne regels:
- Kom alleen
- Direct bij binnenkomst handen wassen, met zeep, in de loungeruimte (rechtsaf)
- Zelf meenemen van een badlaken/matrasovertrek die de gehele behandelbank bedekt
- We schudden geen handen
- Wij openen en sluiten de deur van de behandelkamer
- De kleedkamers zijn niet in gebruik, dus kleed je thuis alvast om
- Gebruik het toilet zo min mogelijk
- Kom op tijd, maar niet te vroeg
- Hou 1,5 meter afstand
- In de oefenzaal maak je na gebruik de materialen schoon


Wij mogen behandelen zonder persoonlijke beschermingsmiddelen, maar hebben wel handschoenen en een mondmasker tot onze beschikking, wat we bij twijfel of als jij dat als cliënt wenst, kunnen gebruiken.

Lees meer »