Welkom!

Leuk dat je een kijkje neemt op onze site met informatie over onze Praktijk voor (Sport)fysiotherapie, vitaliteitsbegeleiding, hardloopfysiotherapie, Training en Sportmassage in Amersfoort (Nieuwland/Calveen). Voor een persoonlijke behandeling van jouw klachten ben je bij ons aan het juiste adres. Wij luisteren naar jou en proberen samen met jou te ontdekken wat jouw lichaam nodig heeft om het zelfherstellend vermogen (de physis) te beïnvloeden.

Heb je klachten die langer bestaan dan 3 maanden en/of heb je al diverse zorgverleners voor jouw klachten benaderd, zonder resultaat, dan is het zelfherstellend vermogen verminderd en gaan we onderzoeken waarom je lichaam de klacht niet zelf kan oplossen. De physis wordt bepaald door 6 domeinen: ademhaling, voeding, immuunsysteem, stress, slaap en beweging. Wij kijken of deze domeinen in balans zijn, want als dat zo is, zou je lichaam de klacht ook zelf moeten kunnen oplossen. Je kunt bij ons terecht met allerlei klachten, denk aan: lichamelijke klachten, darmklachten, vermoeidheid, niet kunnen afvallen enz. Wij onderzoeken hoe de klachten met elkaar samenhangen. Dit doen we d.m.v. ons vitaliteitstraject. We behandelen de klachten deels met fysiotherapie, een trainingsprogramma of een voedingsadvies. We benaderen jou met een holistische visie, wat wil zeggen dat we niet alleen naar de klachten kijken, maar ook naar de oorzaak van het ontstaan van de klacht en de reden waarom de klacht in stand wordt gehouden.

 

Naast fysiotherapie geven we ook  Bootcamp en Hardlooptrainingen. We beschikken over een mooie sportruimte in Amersfoort Nieuwland/Calveen, waar je zelfstandig gebruik van kunt maken m.b.v. een knipkaart. Wil je weten welke oefeningen voor jouw geschikt zijn, dan kun je een personal training boeken van 30,45 of 60 minuten. Met je eigen trainingsschema -in een app- kun je dan zelfstandig aan de slag in onze trainingsruimte of in je eigen sportschool.

 

Ons team bestaat uit: Dorien en Yvonne. Dorien is sportfysiotherapeut en richt zich met name op de hardlopers met loopblessures en andere sporters. Hiervoor hebben we het plan hardloopfysiotherapie ontwikkeld. Zij past ook dry needling toe en zij behandelt ook met Neuro Kinetische Therapie. Yvonne is als manueel therapeut en gespecialiseerd in klachten aan de wervelkolom (nek, rug en bekken), hoofdpijn en chronische klachten. Dorien en Yvonne werken beide d.m.v. de 6 domeinen.

 

Als jij denkt dat je een bijdrage kunt leveren aan ons team, dan nodigen we jou van harte uit om een sollicitatie te sturen naar: info@dorienjanse.nl

 

Kijk rustig rond op de site en als je vragen hebt of een afspraak wilt maken, kun je vrijblijvend contact met ons  opnemen. We kijken er naar uit om je van dienst te zijn.

Dorien Janse, jouw persoonlijke fysio in Amersfoort!