Moeder en Kind Bootcamp

Zondag 14 mei aanstaande organiseer ik weer een moeder en kind Bootcamp, al zijn de papa’s ook van harte welkom (heel leuk als je 2 kinderen hebt die mee willen doen). Wanneer je kind wat kleiner is, gebruik je je kind als gewicht bij de oefeningen en als ze wat ouder zijn doen ze gewoon mee met de oefeningen. Het is geschikt voor 4 tot 12 jaar. De training is bij de Draak, van 10.30 tot 11.30, dus genoeg tijd om je Moederdagontbijt op bed op te eten.

De kosten zijn € 7,50 voor moeder en kind samen.

Lees meer »

Start hardloopcursus in april

Bij voldoende belangstelling start ik in april met een 10-weekse hardlooptraining.
Tijdens de trainingen, waarin looptechniek en kracht ook aan bod komen, werken we toe naar het kunnen uitlopen van een 5 km, bv tijdens de marathon van Amersfoort op 18 juni.

Lees meer »

In februari weer op pad met de schaatssters

Van 27 januari tot en met 6 februari en van 20 tot en met 26 februari is de praktijk gesloten. In deze weken begeleid ik het schaatsteam van Palet Schilderwerken tijdens hun wedstrijden op natuurijs in Oostenrijk en Zweden. De bootcamp trainingen gaan wel door en zullen worden overgenomen door Wiljon.

Lees meer »

Eerste deel Mulligan cursus afgerond

Vandaag heb ik het eerste deel afgerond van de cursus Mulligan. Dit is een zeer effectieve en veilige behandeltechniek waarbij de positie van gewrichten wordt beïnvloed terwijl de patiënt zelf een beweging maakt.

Lees meer »

Moeder en Kind EN Family Bootcamp op 1 en 2 oktober

In het weekend van 1 en 2 oktober zullen er twee Bootcamps georganiseerd worden, waar je samen met je kind(eren) aan mee kunt doen. De Bootcamp op zaterdag is voor Moeder en Kind en op zondag zijn ook de vaders van harte welkom!

Tijd op beide dagen van 10 tot 11 uur. Kosten €7,50 voor ouder en kind. Aanmelden voor 30 september via: info@dorienjanse.nl. Bij slecht weer of onvoldoende deelname gaat de training niet door.

Lees meer »

Moeder en Kind Bootcamp zaterdag 10 september

Op zaterdag 10 september is er weer een Moeder en Kind Bootcamp.

Kom lekker sporten met je zoon of dochter (4-12 jaar). We doen spelletjes, allerlei conditie-en krachtoefeningen samen met je kind. Een totale workout voor beiden en quality tijd en sporten combineren!

Kosten zijn € 7,50 voor moeder en kind. Aanmelden voor 8 september via info@dorienjanse.nl. Bij slecht weer (kou/regen) of bij onvoldoende aanmeldingen gaat de training niet door.

Lees meer »

Running Bootcamp nu ook voor mannen

Ook mannen kunnen nu deelnemen aan de Running Bootcamp Trainingen op maandag van 20.00 tot 21.00 uur. De training bestaat uit hardlopen, loopscholing voor een efficiëntere looptechniek en krachttraining gericht op benen en core. Een ideale combinatie om je helemaal fit te voelen of om je hardloopprestaties te verbeteren.

Meer info of aanmelden: info@dorienjanse.nl

Lees meer »

Nieuw in 2020: knipkaarten voor fysiotherapie en training

Wanneer jij in 2020 geen aanvullende verzekering hebt of wanneer je meer fysiotherapie nodig hebt dan waarvoor je verzekerd bent, is het mogelijk om een knipkaart voor 10 behandelingen aan te schaffen. Met deze knipkaart ben je iets voordeliger uit en hij is het hele jaar (2020) geldig. Wanneer je meer uit je behandeling wilt halen en bv. training en behandeling wilt combineren, kun je ook kiezen voor een langere zitting van 45 minuten, ook hiervoor zijn weer voordelige knipkaarten verkrijgbaar.

Ook nieuw in 2020 is dat je een knipkaart kunt nemen voor zelfstandig trainen, wanneer je onder behandeling bent van een fysiotherapeut. Je doet je afgesproken oefeningen op vaste tijden, zodat je meer effect en een sneller resultaat bereikt. 

Lees meer »

Neuro Kinetische Therapie Level 2

In het weekend van 5 en 6 oktober heb ik de cursus gevolgd Neuro Kinetische Therapie level 2. Nadat ik in level 1 vooral heb geleerd hoe ik NKT kan toepassen in het testen van spieren, heb ik nu geleerd hoe je de spieren ook in systemen kunt testen. Daarnaast ondervonden hoeveel invloed een ogenschijnlijk klein (oud)litteken invloed heeft op de aansturing van spieren. Maar ook gewrichtsbanden, het diafragma en de kaak hebben grote invloed op de aansturing van spieren vanuit het zenuwstelsel. Komende maanden zal ik de geleerde kennis veelvuldig toepassen in mijn behandelingen. Mijn examen zal in april plaatsvinden en vervolgens is het de bedoeling om in mei de laatste cursus NKT te volgen.

Lees meer »

Nationale Sportweek 20 tot en met 29 september

Vandaag is de start van de Nationale Sportweek en de uitdaging om zoveel mogelijk dagen minimaal 30 minuten te bewegen. Vaak krijg ik te horen dat er geen tijd is om te sporten. Onze agenda zit vaak vol, dus daarom moet je sportactiviteiten ook inplannen. Kijk in het weekend in je agenda en bedenk vooraf wanneer je tijd kunt nemen om te sporten.
 
 
Tips:
1. Sport tijdens het sporten van de kinderen
2. Ga op de fiets naar je werk
3. Een stevige wandeling tijdens je lunchpauze. Werk je in het onderwijs? Neem je klas mee voor een daily mile, dan heb je gelijk al 15 minuten te pakken
4. Parkeer je auto ergens anders en loop het laatste stukje naar je werk
5. Doe je boodschappen voor de hele week, dat scheelt je zo een half uur per dag
6. En zat je dag echt vol, wandel dan ‘s avonds nog even een half uur na het avond eten
Je kunt nog steeds meedoen met de uitdaging: zet je reactie onder dit bericht en like de pagina voor meer tips en wil jij een tip voor een andere reden om niet te bewegen, mail me dan: info@dorienjanse.nl
#NSW2019 #BeActive #sportdoetietsmetje

 

 

Lees meer »

Vakantie tijd

I.v.m. vakantie is de praktijk vanaf 22 juli beperkt geopend.

Van vrijdag 26 juli tot en met 6 augustus zijn wij gesloten. Je kunt wel via mail een afspraak maken of via mail of what's app een vraag stellen.

Vanaf 7  augustus is Remco weer aanwezig en vanaf 20 augustus kunnen wij weer de normale openingstijden hanteren.

Lees meer »

Opleidingsnieuws

Neurokinetische therapie

Dorien heeft in december level 1 gedaan van de cursus Neurokinetische therapie. Bij deze behandeltechniek wordt nader onderzocht waarom een spier niet efficiënt werkt en een andere spier hiervoor moet compenseren en hierdoor overbelast raakt. D.m.v. een reset van de aansturing kunnen de spieren vanuit het motorisch controle centrum (in de hersenen) weer goed aangestuurd worden.

Mulligan

Remco is in februari gestart met de cursus Mulligan. De mobilisatietechnieken die in deze cursus aan bod komen, zijn goed toe te passen in de behandeling. Terwijl de cliënt een beweging maakt, wordt het gewricht tegelijkertijd gemobiliseerd. Vergelijk het met een trein die is ontspoord, waarbij de trein weer terug op de rails wordt gezet. Doordat Dorien deze behandeltechniek ook toepast, is het ook weer makkelijker om cliënten van elkaar over te nemen.

Sportfysiotherapie

Remco is in februari ook gestart met de driejarige opleiding tot sportfysiotherapeut. Hiervoor is hij periodiek een week 'naar school'.

Lees meer »

Remco Larooij nieuwe collega

Per 1 november is Remco Larooij als fysiotherapeut de praktijk komen versterken. Deze ultra duursporter, met enkele Ironman triatlons op zijn naam, zal werkzaam zijn op woensdag en vrijdag. Hierdoor is de praktijk dagelijks geopend. Behalve voor fysiotherapie kun je bij Remco ook terecht voor sportmassage, dry needling en training. Naast zijn werkzaamheden als fysiotherapeut heeft Remco ook zijn eigen onderneming 'WattCycling Amersfoort'. Hier geeft hij ook trainingen. WattCycling Amersfoort is ook gevestigd in A-Dance, aan Astronaut 12. 
Lees meer »

Herstellen van een achillespees ontsteking met een haglundse exostose is dat mogelijk?

Ongeveer 7 jaar geleden kreeg ik voor het eerst pijnklachten aan mijn hak, daar waar de achillespees aanhecht (insertie). Ik kon de klachten voor mezelf redelijk verklaren: Mijn enkelstabiliteit en -mobiliteit waren na een paar enkelverzwikkingen niet meer zoals ze behoorden te zijn en hierdoor was mijn enkel altijd stijf en dit gaf een grotere trekkracht aan mijn achillespees. Met een aantal collega's heb ik geprobeerd mijn mobiliteit te verbeteren met mobilisatie, rekken en dry needling. Dat hielp allemaal maar even. Omdat ik wel kon hardlopen met mijn klachten, bleef ik dat gewoon doen. Tot het afgelopen jaar, toen het plezier voor mij wel weg was omdat iedere stap pijnlijk was en ik ook veel napijn kreeg. Ondertussen had zich ook een Haglundse exostose ontwikkeld, een eigen oplossing van het lichaam door het lichaam te beschermen met extra kalkafzetting. De achillespees en ook de slijmbeurs kwamen hierdoor extra onder druk te staan. Ik kon door de mijn voet niet meer krachtig afzetten en compenseerde ik dit met mijn heup, waar ik dus ook last van kreeg. Volgens de sportarts die me de meest pijnlijke behandeling (shockwave) ooit gaf, waren een cortisonen injectie of een operatie de enige overgebleven behandelopties. Afgelopen zomer had ik voor mezelf al besloten dat het zo niet langer ging en ik toch maar eens met een orthopeed moest gaan praten, tot vorige week...
Bij de Masterclass "Tendinopathies", werd ik door 3 Australische fysiotherapeuten, gespecialiseerd in peesklachten, op de hoogte gebracht van hun onderzoeksbevindingen en hoe ik dat kon toepassen op mijn klachten.
 
1. Haal de compressie eraf door (tijdelijk) op hakken te gaan lopen
2. Niet meer rekken
3. Dagelijks zware krachtoefeningen doen om de spier tot in de verzuring te trainen
 
Meteen de volgende dag ben ik aan de slag gegaan. In plaats van mijn sneakers met steunzolen (die ik ook niet meer moest dragen) hoort iedereen mij aankomen op het getik van mijn hakken.
Na 1 dag had ik al spierpijn, maar nu ben ik een week verder en sta ik iedere morgen op zonder stijfheid en heb ik vandaag voor de eerste keer sinds 7 jaar zonder pijn en stijfheid een kleine 5 km gelopen.
 
Wordt vervolgd ... op naar week 2 van de revalidatie!
 
Als je, net als ik, wil kijken of deze behandeling voor jouw achillespeesklachten werkt, neem gerust contact op.
info@dorienjanse.nl
Lees meer »

Ouder en kind Bootcamp op 9 september

Zondag 9 september kun je weer lekker samen komen sporten met je zoon of dochter (4-10 jaar). We doen spelletjes en krachtoefeningen en sluiten af met een eindspel. De kosten zijn € 7,50 voor ouder en kind samen. We trainen bij de Draak in Nieuwland van 10.00 tot 11.00 uur. Aanmelden en meer informatie: info@dorienjanse.nl. Na aanmelding krijg je een bevestigingsmail.

Lees meer »

Ouder en Kind Bootcamp

Op zondag 1 juli is er weer een ouder en kind Bootcamp (de vaders mogen dit keer ook meedoen). Kom lekker sporten met je kind van 4-12 jaar.

Tijd: 10.00 - 11.00 uur, Kosten 7,50 per ouder (kind doet gratis mee)

Locatie: Speelterrein de Draak in Nieuwland.

Bij voldoende aanmeldingen zal er om 11.00 een tweede training zijn voor de oudere kinderen (8-12 jaar).

Info/aanmelden: info@dorienjanse.nl

Lees meer »

Pollenalarm en toename van hooikoorts klachten komende week

Vanaf begin volgende week zijn er weer veel pollen in de lucht. Onderneem actie en maak nu een afspraak voor een hooikoorts tape. De tape die op de huid van de rug wordt aangebracht heeft een kalmerende werking op de betreffende ruggemergsegmenten waar de allergische reactie ontstaat. De hooikoortstape wordt 2 x een week aangebracht en werkt de hele zomer. De kosten voor de complete behandeling zijn € 25,-

Kijk voor meer info en resultaten over de werking op https://www.fysiotape.nl/.

Maak nog deze week de eerste afspraak. https://www.dorienjanse.nl/vraag-of-direct-een-afspraak-maken

 

Lees meer »

Natuurijs komt er weer aan voor de marathonschaatsers

Vanaf 26 januari zal ik weer een week op pad zijn met de dames van het Marathonschaats team van Palet. Er worden dan wedstrijden verreden op de Oostenrijkse Weissensee, onder andere het Nederlands Kampioenschap op natuurijs en de Alternatieve Elfstedentocht. Eind februari volgen de wedstrijden in Zweeds Lapland.

De trainingen worden overgenomen en ook voor de fysiotherapie behandelingen is een waarnemer beschikbaar.
Wil je de dames volgen, kijk dan op http://teampalet.nl/ of https://www.facebook.com/teampaletschilderwerken/

Lees meer »