Hoe een laaggradige ontsteking je lichamelijke klachten in stand kan houden.
Wat is een laaggradige ontsteking?
We zijn allemaal wel bekend met het de term ‘acute ontsteking’, maar wist je dat je ook last kan hebben van een langdurige laaggradige ontsteking? Bij een acute ontsteking (zoals door je rug gaan, jezelf stoten of bijvoorbeeld je enkel verzwikken) komt je immuunsysteem direct in actie om deze prikkel te verwerken en deze reactie dooft weer uit als het acute gevaar geweken is. Een laaggradige ontsteking wordt echter niet herkend of opgepikt door het immuunsysteem, omdat de ontstekingswaarden zo laag zijn. Het immuunsysteem wordt dan onvoldoende geactiveerd en de ontsteking krijgt zodoende de kans om door te ‘sudderen’ en voor klachten te zorgen.
Welke symptomen kunnen een teken zijn van laaggradige ontsteking?
Dit kan zich bijvoorbeeld uiten in een blessure, die maar niet hersteld, darmproblematiek, langdurige pijnklachten zoals hoofdpijn en rugpijn. En in plaats van lokaal naar de oplossing zoeken, zoeken we verder, omdat we weten dat er vanuit alle 6 domeinen (ademhaling, voeding, immuunsysteem, bewegen, ontspanning en slaap) een hele grote link ligt naar het ontstaan van en het in stand houden van deze klachten. Zo zorgen o.a. een hoge ademhaling, bloedend tandvlees, verkeerde voedingsgewoontes en een verstoord slaapritme voor hogere ontstekingswaarden in je lichaam.
Via de Physis Vragenlijst kunnen we erachter komen welke domeinen aandacht behoeven om de laaggradige ontsteking te verminderen of zelfs te laten verdwijnen, waardoor normaal herstel ingezet kan worden en de klachten zullen verdwijnen.
Ben jij jouw langdurige klachten ook zat en wil je kijken wat je hieraan kan doen? Wij gaan je hierin begeleiden met ons vitaliteitstraject! Jouw investering voor een klachtenvrij leven is nu tijdelijk €299,-! Meld je aan of vraag meer informatie aan via: info@dorienjanse.nl