Hardloopfysiotherapie

Hardlopen is de op 1 na meest populaire sport in Nederland. Ongeveer 11% van de Nederlandse bevolking loopt hard. Het is dan ook een laagdrempelige sport.  Met een paar goede hardloopschoenen, een sportbroek(je) en shirt kun je direct de buitenlucht opzoeken en gaan hardlopen. Maar het risico op een blessures is er ook. En met een verkeerde looptechniek is een halfuur hardlopen al snel vermoeiend.

 

Ons doel als hardloopfysiotherapeut is om jou blessurevrij en lekkerder te laten lopen. En heb je toch een blessure dan begeleiden wij jou bij jouw herstel. Vanuit onze kennis en eigen (hardloop)ervaring geloven wij in een gecombineerde aanpak van specifieke krachttraining en looptechniek.

 

Tijdens een uitgebreide intake van een uur nemen we je doelen door. We doen een kort lichamelijk onderzoek en een aantal tests om na te gaan of je zwakke plekken in je lichaam hebt, die nadelig zijn voor hardlopen. Vervolgens doen we een loopanalyse, zowel buiten als op de loopband. Met deze informatie stellen we een plan op met oefeningen om je kracht, stabiliteit en looptechniek te verbeteren. Tijdens de vervolgsessies bekijken we je vooruitgang en stellen de oefeningen bij.

 

Wanneer je wel een blessure hebt zullen we, na de intake, eerst een aantal fysiotherapie behandelingen doen. Tijdens deze behandeling start je ook met oefeningen gericht op stabiliteit en kracht om het herstelproces te versterken. Wanneer jij een aanvullende verzekering hebt, dan worden de fysiotherapeutische behandelingen geheel (of gedeeltelijk) vergoed. De intake en trainingen komen niet voor vergoeding in aanmerking.