Team

Dorien Janse - info@dorienjanse.nl telefoon 06-14184448

Ik ben sportfysiotherapeut, bewegingswetenschapper en (personal) trainer. Na mijn universitaire opleiding tot bewegingswetenschapper miste ik het directe contact met mensen en ben ik alsnog de opleiding fysiotherapie gaan doen. Vervolgens heb ik de Masteropleiding Sportfysiotherapie succesvol afgerond. En omdat ik het leuk vind me te blijven verdiepen in nieuwe behandelmethodes heb ik ook nog de opleiding Dry Needling gevolgd. Hiermee blijf je echter symptomen behandelen en daarom ben ik me nu gaan richten op Neuro Kinetische Therapie (NKT): een onderzoekmethode om de werkelijke oorzaak van de klacht te kunnen behandelen. Op het gebied van training volg ik de richting van Frans Bosch: we moeten het lichaam continue uitdagen met variatie in oefeningen, waarbij het lichaam zelf op zoek moet naar stabiliteit. We trainen daarom veel met aquabags, zakken gevuld met water en lucht. Voor het verbeteren van het zelfherstellend vermogen van je lichaam (je vitaliteit) heb ik de 6 Domeinen cursus gevolgd bij Physis Academy. Hierin kun je nog een stap verder denken en nog dichter bij de oorzaak komen, want er is een grote kans dat jouw klachten samenhangen met je vermoeidheid, darmklachten en je verstoorde slaap. Ik vind het een leuke puzzel om breder te kijken en met jou te zoeken naar een oplossing.

Binnen de reguliere fysiotherapiepraktijk, waar ik 10 jaar heb gewerkt, liep ik tegen een aantal beperkingen aan, waardoor het vaak niet mogelijk is om verder te kijken dan alleen de klacht, omdat er veel meer behandeld werd volgens een vast behandelprotocol. Dat begon me steeds meer tegen te staan en daarom ben ik in 2015 met mijn eigen praktijk gestart, waar ik jouw als cliënt veel persoonlijker kan helpen.  Als sportfysiotherapeut vind ik het leuk om met sporters te werken en dan specifiek met hardlopers: kijken waar je zwakke plekken in je lichaam zitten en deze versterken en kijken hoe je je looptechniek kunt verbeteren om ervoor te zorgen dat je efficiënter loopt en zo minder kans hebt op blessures.

Sportfysiotherapie - Neuro Kinetische Therapie - Dry Needling - Hardloopfysiotherapie - Vitaliteitstraject

Yvonne Casteleijn - yvonne@dorienjanse.nl telefoon 06-25405520

Na mijn afstuderen als fysiotherapeut ben ik in een particuliere praktijk aan de slag gegaan en heb na een aantal jaar ook mijn Master Manueel Therapie behaald aan de SOMT in Amersfoort. Ik heb jarenlang met veel plezier gewerkt op de manier zoals ik geschoold was, maar merkte ook dat ik iets miste in mijn benadering van het menselijk lichaam.

Wat dat precies was, daar kwam ik achter toen mijn man en ik naar Australië verhuisden in 2012. Ik kon daar niet werken als fysiotherapeut, maar kwam wel in contact met een therapeut die een heel holistische aanpak had en liep wekelijks een dagje met hem mee. En dat opende mijn ogen betreft welke zaken er allemaal nog meer van invloed zijn op onze gezondheid; voeding, slaap, ademhaling, licht, positief denken, met andere woorden, je leefstijl. Hoe hecht lichaam en brein met elkaar zijn verbonden. Cliënten mogelijkheden laten zien i.p.v. beperkingen.

Ook kwam ik in aanraking met de OOV; een hulpmiddel waarbij je, doordat het een instabiel object is, goed compensatiestrategieën van het lichaam kan ontdekken en je het lichaam en het brein nieuwe informatie aan kan bieden, zodat het nog optimaler kan functioneren. Ik heb hiervoor cursussen gevolgd en heb daarna gewerkt als assistent bij OOV cursussen in Sydney en Londen.

Rond onze terugkeer in Nederland in 2019 besloot ik weer het vak op te pakken en mijn opgedane kennis te implementeren binnen mijn behandelingen. Graag kijk ik met jou samen welke weg we willen behandelen om tot een optimaal resultaat te komen. Daarnaast wil ik je middels gerichte oefeningen n eventueel leefstijl advies motiveren een grote bijdrage te leveren aangaande jouw eigen herstelproces.

Manuele Therapie - Chronische Klachten - OOV Training - vitaliteitstraject

Vacature

Wanneer onze aanpak jou aanspreekt en wanneer jij denkt dat je een aanvulling kunt zijn voor ons team, dan mag je altijd een berichtje sturen en langs komen voor een gesprek.