April 2021: Haglund Syndroom

Het Haglund syndroom bestaat uit: een exostose (botaangroei), irritatie van de slijmbeurs en irritatie van de achillespeesaanhechting. Zelf ben ik 9 jaar op zoek geweest naar de oplossing om weer pijnvrij te kunnen hardlopen.

Op mijn 16e had ik deze blessure voor het eerst, al was er toen alleen sprake van een pijnlijke hiel met blaarvorming. Ik ben toen aan beide voeten geopereerd met een revalidatie van ca. 9 maanden. In 2013 kreeg ik opnieuw last van deze klachten, nu echter wat uitgebreider met ook een irritatie van de aanhechting van de achillespees (insertie tendopathie) en de slijmbeurs (bursitis). Mijn schoenen liep ik binnen 2 maanden kapot en na ieder hardloop rondje was ik de volgende dag stijf en moest ik weer 5-7 dagen herstellen voordat ik weer pijnvrij kon hardlopen.

Als fysiotherapeut was ik uitgebreid op zoek naar behandelopties en ik heb ook van alles geprobeerd: shockwave, oefentherapie, rust en niet meer hardlopen. Echter had ik op den duur al enorme last van het geven van training, waarbij ik alleen maar stil hoefde te staan.

Toen zat ik in december 2020 bij de orthopeed om te praten over een operatie. Ik kreeg een paar weken bedenktijd en dat was maar goed ook! Ik had namelijk net een cursus gehad over orthomoleculaire voeding en ging me verdiepen in het zelfherstellend vermogen van mijn lichaam. Met behulp van de aanpak van de domeinen van het vitaliteitstraject ben ik weer volledig klachtenvrij en kan ik weer opbouwen naar een halve marathon.

Wil je weten of ik jou kan helpen met jouw herstel? Neem gerust contact op. Dit begeleidingstraject kan ik ook online aanbieden.