Verhaal van een cliënt met achillespeesklachten en een verminderde energie

“Ik wil zo graag zonder pijn kunnen wandelen en het liefst ook weer hardlopen”. Een vrouw van 36 komt met achillespeesklachten naar onze praktijk. Ze heeft deze klachten al jaren, ontstaan na het trainen voor een halve marathon. Ons lichaam kan zichzelf prima herstellen, maar als klachten al een aantal maanden (of zelfs jaren) bestaan en niet herstellen, moet er iets aan de hand zijn met het herstelvermogen. Ik vraag door om te informeren hoe het verder met haar gaat. Ze vertelt dat ze sinds de geboorte van haar tweede kind oververmoeid is, ze sleept zichzelf door de dag. Ze staat doodmoe op en kijkt ’s ochtends alweer uit naar het moment dat ze weer naar bed mag gaan. Ze moet op tijd eten, anders word ze kribbig en heeft ze direct na het middageten zo’n dip, dat ze eigenlijk het liefst wil gaan slapen. En dit gaat al maand in en maand uit – 6 jaar lang.

Ze is al eens bij de huisarts geweest. Haar bloed is geprikt, maar er zijn geen bijzonderheden. Ze heeft al verschillende fysiotherapeuten bezocht voor de achillespees klachten. Ze is al eens naar een homeopaat geweest, naar een Chinese arts en naar een osteopaat, maar het leverde niets op.

Met de Physis vragenlijst analyseren we welke domeinen onder druk staan, waardoor het lichaam niet tot herstel kan komen. Bij deze cliënt bleek dat het lichaam veel energie steekt in de domeinen ontspanning en immuunsysteem en dat ze bovendien niet goed tot rust komt in haar slaap. Door de matige slaapkwaliteit komt het lichaam niet in een herstelmodus en worden de achillespeesklachten in stand gehouden.

We zijn aan de slag gegaan met ademhaling voor een betere slaap en ontspanning. We hebben gekeken naar de voeding en maaltijdfrequentie. Met gerichte voedingsadviezen komt het immuunsysteem tot rust. Door de goede voeding, betere slaap en ontspanning en een ondersteuning met de juiste supplementen is haar lichaam weer gaan herstellen.

Na 6 maanden loopt ze weer 10 km hard, ze wordt uitgerust wakker, voelt zich weer energiek, hoeft niet meer op vaste tijden te eten en ze is bovendien ook nog 6 kg afgevallen. Ze zit weer lekker in haar vel en heeft weer energie om met de kinderen leuke dingen te ondernemen.

 

Wil jij dit ook? Meld je dan aan voor het vitaliteitstraject.

Jouw investering voor een energiek leven is tijdelijk € 299,-.