Sportfysiotherapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie, die zich richt op de behandeling en begeleiding van sporters met lichamelijke klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat. Deze klachten kunnen veroorzaakt worden door sport, maar ook door overbelasting in werk of door houding. Ook niet-sporters zijn dus van harte welkom!

Wat kun je van mij als fysiotherapeut verwachten?

Tijdens een uitgebreide intake wordt er door middel van een vraaggesprek en een onderzoek geïnventariseerd wat de oorzaak van je klachten is en welke behandelmogelijkheden hierbij het beste werken. Ik stel vervolgens een behandelplan op.

Behandelplan

  1. Onderzoeken waar de disbalans in het lichaam aanwezig is (bv met Neuro Kinetische Therapie)
  2. Voorwaarden creëren om pijnvrij te bewegen door middel van verschillende fysiotherapeutische behandeltechnieken (massage, mobilisatie en Dry Needling).
  3. Indien je belastbaarheid het toestaat gaan we trainen om je kracht, stabiliteit en coördinatie te verbeteren. Dit kun je ook deels zelfstandig thuis of in de sportschool doen.
  4. Advies en oefeningen wat je er zelf (thuis) aan moet doen.
  5. Bij overbelastingsklachten door sport wordt ook een sportanalyse gedaan m.b.v. video-analyse. Vervolgens gaan we sportspecifiek aan de slag om specifieke punten te verbeteren.

Wanneer je bij een algemeen fysiotherapeut bent uitbehandeld, betekent dat niet meteen dat je ook weer in staat bent om je eigen niveau te sporten. Als sportfysiotherapeut kan ik je helpen om je belastbaarheidsniveau te verhogen. De trainingen vinden plaats in de buitenlucht, in de oefenzaal of op het veld. De trainingen kunnen bestaan uit hardlopen, krachttraining en sportspecifieke training gericht op je eigen sport. Onderhouden van contact met je eigen trainer over het verloop van je revalidatie is een onderdeel van de sportrevalidatie.

Kosten en vergoeding fysiotherapie

De kosten voor een intake bedragen € 48,- (inclusief eerste behandeling) en de kosten voor een consult bedragen € 32,-. Wanneer je een aanvullende zorgverzekering hebt, worden de kosten vaak vergoed. Wanneer je niet of beperkt verzekerd bent, zijn er mogelijkheden om de kosten te beheersen door een knipkaart te nemen voor 10 zittingen (30 of 45 minuten) of 12x zelfstandig trainen.

Locatie

De behandelingen vinden plaats in mijn praktijkruimte in Amersfoort (Nieuwland/Calveen), De trainingen vinden plaats in de trainingsruimte of in de buitenlucht op straat of op een (voetbal)veld.